12,5 jaar Swarovski Vogelexcursies op Texel

Het weekend van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli bestaan onze Swarovski Vogelexcursies alweer 12,5 jaar. Ruim 15 jaar geleden begonnen we als Vogelinformatiecentrum met het organiseren van vogelexcursies op Texel en 12,5 jaar geleden kwamen daar de speciale Swarovski vogelexcursies bij. Hierbij krijg je een kwaliteitsverrekijker van Swarovski mee om zelf uit te proberen. Inmiddels hebben vele duizenden mensen kennisgemaakt met deze succesvolle excursies en dankzij die excursies hebben we meerdere mooie vogelkijkpunten op Texel kunnen creeeren en onderhouden. Ook zijn er met dat geld meerdere gebieden ingericht en onderhouden en hebben we een mooie bijdrage kunnen leveren aan de bescherming van vogels op Texel.

Het weekend van 30 juni tot 2 juli 2023 organiseren we daarom meerdere speciale Swarovski vogelexcursies op Texel. Kom ook, wij zorgen voor een prachtige verrekijker waarmee je vele mooie vogelsoorten kan zien onder begeleiding van een ervaren vogelgids. De jubileum excursies zijn verschillende nieuwe wandelingen over de noordkop van het eiland. Tijdens die wandeling maak je kennis met wadvogels, weidevogels, moerasvogels en bosvogels. Hierdoor kan de soortenlijst behoorlijk oplopen. De wandeling duurt drie uur en de begintijden zijn 10 uur en 14 uur. De kosten bedragen 30 euro. Een kop koffie of thee en het doornemen van een soortenlijst is aan het einde van de excursies inbegrepen. Er zijn tijdens de excursies geen extra kosten verbonden aan het gebruik van deze goede verrekijkers. De opbrengsten van al onze excursies komen ten goede aan de Stichting Texel Vogeleiland. Deze stichting creëert en onderhoudt verschillende vogelkijkpunten op het eiland en ondersteunt initiatieven die de vogels op het eiland en daarbuiten helpen.

Wij weten dat succesvolle activiteiten veel gekopieerd worden. Ook onze vogelexcursies. Niet alleen op Texel kopiëren mensen ons, maar in het gehele land zien we vergelijkbare excursies. Dit juichen we toe, want hoe meer aandacht voor de hobby vogels kijken, hoe beter. Mensen gaan door meer kennis over vogels, ook anders met de natuur om. Daarom hebben wij de gehele maand juli een speciale actie. Heb je in 2023 ergens meegedaan aan een betaalde vogelexcursie? Vraag dan altijd een officiële bon, want die is geld waard. Tegen inlevering van die bon krijg je bij ons de hele maand juli (2023) korting op de aanschaf van een nieuwe verrekijker. De kortingen verschillen per model verrekijker maar variëren van 10% tot de waarde van de bon.

Meer informatie en boeken van deze jubileumexcursie kan hier.

Wil je na afloop meer informatie over een goede verrekijker? Dan ben je bij ons aan het beste adres. Nergens heb je zo’n goede en specialistische keuze uit betrouwbare verrekijkers en merken dan bij het Vogelinformatiecentrum. Alle merken die wij hebben zetten zich in voor de natuur. Wij nemen alle tijd voor een goed advies. Na afloop van de excursie kan je bij ons alle soorten verrekijkers of telescopen testen in onze vogelrijke tuin die grenst aan natuurgebied De Roggesloot.