Beleef Waalenburg

Beleef het prachtige natuurgebied Waalenburg. Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland kondigen met veel enthousiasme de ‘Beleef Waalenburg’ dag aan, die plaatsvindt in het betoverende natuurgebied op Texel.

Op zaterdag 24 juni 2023 is een unieke kans voor Texelaars en bezoekers van Texel om de prachtige natuurlijke rijkdommen van Waalenburg te ontdekken. Deze dag kan je gratis deelnemen aan vogelexcursies van het Vogelinformatiecentrum, huifkartochten en boeiende presentaties. Voor kinderen is er de mogelijkheid om nestkastjes te schilderen, met schepnetjes in de sloot waterdiertjes te vangen of zelfstandig te spelen in de speelnatuur van OERRR. Een leerzame maar vooral leuke ervaring voor jong en oud!

Waalenburg, gelegen in het hart van Texel, staat bekend om zijn uitzonderlijke hoeveelheid orchideeën, en vogels. De vogelexcursies, onder begeleiding van gidsen, bieden een unieke gelegenheid om diverse vogelsoorten te observeren en meer te leren over hun leefomgeving en gedrag. Voor degene die meer de rust en schoonheid van Waalenburg willen ervaren, kan mee met de huifkartochten. Terwijl je comfortabel op de kar zit, kun je genieten van het weidse uitzicht en luisteren naar de verhalen en weetjes over de geschiedenis en de flora en fauna van het gebied.
In Natuurcentrum De Marel worden presentaties gegeven namens Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland. Bezoekers leren over de unieke ecosystemen en de bijzondere planten en dieren die in Waalenburg voorkomen, en de inspanningen die worden geleverd om natuurgebieden op Texel en in de rest van de provincie te behouden en te beschermen.

‘Beleef Waalenburg’ belooft een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud. Kom op 24 juni 2023 Waalenburg ontdekken.

Belangrijke details:
Wat: ‘Beleef Waalenburg’
Wanneer: zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 16:00
Waar: Natuurgebied Waalenburg, Texel (Natuurcentrum De Marel, Nieuwlanderweg 38)
Activiteiten: Vogelexcursies, huifkartochten, presentaties, waterdiertjes vangen met schepnetjes
Toegang: Gratis
Reserveer alvast een plekje bij een van de excursies op: www.nm.nl/agenda-texel