Expositie Hans Post in Natuurcentrum De Marel

Tot en met zondag 7 mei is er in Natuurcentrum De Marel een prachtige expositie van tekenaar Hans Post uit Diever. Hans Post is een bekend schrijver van kinderboeken. Daarnaast legt hij zich steeds meer toe op het maken van illustraties. Vooral vogels staan daarbij vaak centraal. Hans werkt vooral met kleurpotloden, wat resulteert in kleurrijke en levensechte illustraties.

Tot en met 7 mei zijn ruim 60 van zijn originele werken te zien (en te koop) in het Natuurcentrum aan de Nieuwlanderweg. Als extra geeft Hans Post op zondag 7 mei een tekenworkshop voor kinderen van 6-12 jaar. Tijdens die dag signeert Hans ook zijn laatste boek Puffie wat boordevol eigen tekeningen van de papegaaiduiker staat. Dit boek is nu al te koop in Natuurcentrum De Marel.

Deze expositie wordt georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum en is gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 11.00-17.00 uur. Je vindt Natuurcentrum De Marel in het natuurgebied Waalenburg aan de Nieuwlanderweg 38 in De Waal.

De expositie sluit mooi aan bij de vele opgezette vogels en andere natuurinformatie waarvoor je in het Natuurcentrum De Marel terecht kan. Een bezoek aan het Natuurcentrum De Marel is in het voorjaar leuk te combineren met een wandeling door het Natuurgebied Waalenburg van Natuurmonumenten. Vanuit het Natuurcentrum zijn verschillende wandelingen mogelijk. In het Natuurcentrum kan je na afloop altijd terecht voor een kop lekkere koffie of thee met wat lekkers.

Wil je op natuurexcursie, dan kan dat ook. Onder leiding van de boswachter zijn er twee maal per week wandelingen door het Natuurgebied. Deze zijn iedere zaterdag en donderdag van 13-15 uur. Meer informatie daarover vind je ook in het Natuurcentrum en op de website van Natuurmonumenten. 

foto: Peter van der Wijst.